Info

HOP!fest on uusi kansainvälinen urbaani esittävän taiteen festivaali Porissa.


Porilainen Rakastajat-teatteri järjesti vapaiden ammattiryhmien teatterifestivaali Lain§uojattomia vuosina 2000-2022. Lain§uojattomat siirtyi sittemmin Iisalmeen KokoTeatterin järjestämäksi Rakastajat-teatterin päästyä teatterin valtionosuuden piiriin vuonna 2022. Nyt on aika tuoda uusi esittävän taiteen festivaali Poriin.


HOP!fest on koko perheen urbaani ulkoilmafestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa tulevana kesänä 25.-28.6.2024. Festivaali levittäytyy Porin kaupungin keskustaan Kävelykadulle, Eetunaukiolle, SuomiAreenan kansalaistorille, Etelärantaan sekä yllättäviin paikkoihin. Ohjelmisto pitää sisällään valtaosin pääsymaksuttomia katuteatteri- ja sirkusesityksiä, jotka soveltuvat eri ikäisille ja erilaisista kielitaustoista tuleville katsojille, siis lähestulkoon kaikille. Festivaalin artistit ovat kokeneita esiintyjiä ympäri maailmaa, ainakin Irlannista, Ruotsista, Espanjasta, Australiasta ja Iso-Britanniasta, kotimaisia ja paikallisia taiteilijoita unohtamatta. Ohjelmistosta löytyy lisäksi matalan kynnyksen työpajoja sekä pääsymaksullista iltaohjelmaa Rakastajat-teatterin Kehräämössä.


“Haluamme tuoda esityksiä ja yllättäviä kohtaamisia sinne, missä ihmiset ovat, eli kaduille ja toreille, miksei myös kahviloihinkin. Pori tulee täyttymään riemastuttavista ja värikkäistä esityksistä, joista osa hurmasi jo minut vierailessani ulkomaisilla festivaaleilla”, kommentoi HOP!festin taiteellinen johtaja Angelika Meusel.


“Täysin vastaavanlaisella konseptilla toimivaa festivaalia ei Suomessa vielä ole, joten Porissa päästään nauttimaan aivan uudenlaisesta tapahtumasta, jolla haluamme tuoda myös kadulla tapahtuvien esitysten kulttuuria tutuksi suomalaisille”, Meusel jatkaa.


HOP!fest toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston “Taide toiseen” -apurahan turvin, ja sitä tukevat myös Svenska Kulturfonden i Björneborg, Porin kaupunki ja Culture Ireland.


Lisätietoa:

Taiteellinen johtaja Angelika Meusel | angelika@rakastajat.fi | 0445933414


www.hopfest.fi | @hopfestpori